Rauw & Gauw

Rauw en Gauw
Alle ingrediënten
voor een sterk merk

Wat goed is, komt snel. Én heeft weinig poespas nodig. Met die gedachte worden in Gemert sinds kort voedzame en pure bezorgmaaltijden bereid. Noem het gezonde fastfood, noem het vitamines in een bowl … of gewoon: Rauw & Gauw. Bekt wel zo lekker, toch? Met dat naamvoorstel zetten we de toon voor een sterk merk dat razendsnel Gemert veroverde.

De vraag

Ontwikkel een merk- en winkelconcept en middelen  

De oplossing

Een onderscheidende identiteit met lokale inslag, die inspeelt op pure smaak en snelheid

Het Tandemeffect

Razendsnel een begrip in de lokale markt

Voor de realisatie van het merk en de identiteit gingen we met de oprichters naar de teken keukentafel. Het concept ontleden en terugbrengen naar zijn meest pure ingrediënten. Het gezonde en verantwoorde van de maaltijden om te beginnen. En natuurlijk de snelheid van bereiden en bezorgen, in combinatie met de Brabantse inslag. Deze mix vertaalden we naar Rauw & Gauw. Een merknaam die zich sterk onderscheidt van andere culinaire concurrenten. Een naam ook die je niet snel loslaat na de eerste kennismaking. En – niet onbelangrijk en tegenwoordig lang niet vanzelfsprekend – een naam die nog een-op-een beschikbaar was als url voor de webshop.

Heerlijk eigenwijze merkidentiteit

Met de alleszeggende pay off dagverse bowls to go hebben we de uitgesproken merknaam extra communicatiekracht bijgezet. Deze combinatie was de voedingsbodem voor de verdere creatie van de corporate stijl. Van logo en lettertype tot huisstijl en copy. Het directe en soms exotische taalgebruik vormt een spannende mix met de frisse vormgeving, de eigenwijze vormen en het pure kleurgebruik. Lekker rauw & bijzonder smaakvol.

Marktintroductie tot in de puntjes bereid

Het doorvoeren van je merkidentiteit is net als het bereiden van een uitgebalanceerde bowl: het perfecte resultaat bereik je alleen als álles klopt. Daarom hebben we elk middel tot in detail uitgewerkt. Van de website, online advertenties en flyers tot de verpakkingen, kleding voor personeel, pandbelettering en instore communicatie. En niet te vergeten, hét symbool voor de snelle service: de bezorgfiets. Daarmee hebben we het merk volledig uitgerust om razendgauw uit de startblokken te komen tijdens de marktintroductie.

Zo Gauw als een lopend vuurtje

Rauw & Gauw kende een vliegende start. De naam ging als lopend vuurtje door Gemert. Tijdens de eerste maand vlogen zowat het dubbele aantal bowls over de toonbank dan vooraf ingeschat. Ook het bezoek aan de website laat vanaf de livegang een stijgende lijn zien, met zo’n 120% meer bezoekers dan de maand ervoor. Minstens zo belangrijk is de groep trouwe klanten die is opgebouwd. Meer dan 15% van het klantenbestand heeft in de eerste maanden al 3 keer of vaker besteld. Daarmee is Rauw & Gauw hard op weg om een begrip te worden in Gemert en omstreken.

Bekijk ook

Lokhoff

SBA Flex

Tapijtcentrum: cross-mediaal naar meer winkeltraffic

Omschakelen?

Wil je meer maken van je merk? Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.


    Vorige